top of page

Hoe het Prikkelraam gebruiken bij kinderen met faalangst?! Met instructievideo.

Lena is een heel plichtsbewust meisje dat erg haar best wil doen op school.

Ze kwam langs om hulp te krijgen in het omgaan met de stress rond de toetsen in het zesde leerjaar. Ze merkt van zichzelf dat ze soms blokkeert, het niet meer weet. We herkennen dit bij het overlevingsmechanisme van het bevriezen, zoals Blokjes Konijn. Instinctief gebeurt het wel vaker dat ze bevriest. Ze wil hier anders mee omgaan en de spanning niet groter laten worden.
Dit noemen we werken naar de gewenste situatie met het versterken van eigen krachtbronnen. Door het uitschrijven en visualiseren kan ze dit beter opnemen. Ze neemt er een foto van met haar gsm, zodat ze dit steeds terug kan bekijken. We vullen deze oefening aan met trage bilaterale stimulatie, waardoor ze zich nog wat sterker voelt.

Een mooie concrete koppeling tussen oplossingsgericht werken en het Prikkelraam.


En zo zijn er heel wat toepassingsmogelijkheden!

Nieuwsgierig?!


We komen graag langs bij jullie voorziening, school of dienst om ons Prikkelraam en het bijgevoegde handige materiaal voor te stellen. We kunnen ook het materiaal uitlenen en op maat vorming aanbieden rond het gebruik in de klas, in de ondersteuning,

bij individuele therapiegesprekken of gezinsgesprekken.

Want om kinderen te helpen bij hun emotieregulatie hebben we ook ouders en volwassenen nodig die weten hoe ze een antwoord kunnen bieden aan ontregeling bij hun kinderen.


We leren kinderen met Blokjes Prikkelraam om hun emoties te reguleren.

Zo leren kinderen weerbaar communiceren maar dit vraagt veel oefening.

Blokjes Prikkelraam helpt kinderen er aan te herinneren hoe ze 'in hun raam' kunnen blijven.

Je kan het Prikkelraam hangen op een zichtbare plaats of je kan werken met ons handig kleiner formaat en het overal meenemen.


A4formaat + Handleiding + Magneet Gevoelsthermometer + Extra Set Emotiemagneten
Blokjes Prikkelraam Small


104 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page