top of page

BLOKJE OP SCHOOL

Zorg op school organiseren is niet eenvoudig. 
Blokje wil samen met jullie op pad gaan om mee het verschil te maken.
Niet als aanvulling, maar als intrinsiek onderdeel van de dagelijkse werking op jullie school.

Prikkelraam Light
VOOR WIE?

Voor alle scholen die samen met Blokje een eenduidig zorgbeleid willen implementeren in hun dagelijkse werking en die tevens inzetbaar is in alle leerjaren.

Prikkelraam
WAT?

'Omgaan met spanning' als intrinsiek onderdeel van de klas- en schoolwerking.

Het werkmateriaal van Blokje is flexibel inzetbaar in alle leerjaren van het onderwijs. Het kan gebruik worden met de hele klas, in kleine groepjes maar ook in 1 op 1 gesprekken.

Het interessante aan Blokjes Prikkelraam is dat het een METHODE-ONAFHANKELIJKE tool is voor spanningsregulatie bij kinderen en jongeren. Het is de bedoeling dat de input vooral vanuit het kind/jongere zelf komt.

IMG_9634.HEIC
VORMING

Willen jullie aan de slag met Blokje?

Vraag dan hier uw vorming op maat aan. 

Om kinderen en jongeren te helpen bij hun spanningsregulatie hebben we volwassen nodig. Op deze manier willen we kinderen meer tijd, ruimte en mogelijkheden geven om zich beter te leren uitdrukken, beter begrepen te worden en zo vrijer te kunnen opgroeien.

Samen geven we taal & beeld aan spanningsregulatie bij kinderen en jongeren. 

BLOKJE & Art de Co

SETT.jpg

Blokje & Art de Co slaan de handen in elkaar voor het luikje onderwijs.

Art de Co geeft o.a. trainingen in coöperatief leren volgens de leermethoden van Kagan en Het Blokje zet in op spanningsregulatie d.m.v. het Prikkelraam. 

 

Samen zijn we er van overtuigd dat wanneer je een goed klasmanagement hebt met een grote betrokkenheid van je leerlingen en de leerlingen hun welbevinden zit goed dat de leercurve merkbaar groter wordt.

Voor meer info over coöperatief leren kan je surfen naar: www.artdc.be

bottom of page